Офіційний проект Поштової

У 2013 у Києві планують відкрити нову транспортну розв’язку на Поштовій площі. За різними проектами та за різними даними у ЗМІ, розв’язка поєднуватиме Володимирський узвіз, Набережне шосе та Набережно-Хрещатицьку без світлофорів, за допомогою доріг на кількох рівнях та естакад. Вулицю Сагайдачного обіцяють зробити пішохідною, хоча деякі представлені схеми залишають Сагайдачного проїзною. Офіційна мета спорудження розв’язки – збільшення пропускної здатності Поштової площі з 85 тис. до 110 тис. авто на добу.

0_b0c74_488fb95e_xl

Над кількарівневою автомобільною розв’язкою та торговельним центром буде облаштована пішохідна зона: там, де зараз МакДональдс та церква. Пішохідна зона матиме два сходові спуски на набережну, а також спуск до метро “Поштова площа”. Цей спуск є єдиним пішохідним переходом, який поєднуватиме пішохідну зону з іншими популярними напрямками: Поділ, Володимирська гірка, фунікулер.

Verh Posht proekt 2

Так само, цей пішохідний перехід (одночасно спуск в метро) є єдиним можливим проходом, не проїздом, для велосипедистів, найбільш популярні маршрути яких проходять через Поштову площу.

Ширина цього переходу – 6 метрів, довжина – 70 метрів.

Єдиний вузький перехід до “великої землі”, а також лише сходова доступність до набережної роблять пішохідну Поштову площу недоступною для людей літнього віку та людей з обмеженими можливостями, а також створюють значні перешкоди для велосипедистів, які будуть змушені від 1 до 3 разів переносити велосипед у руках. Причому у більшості маршрутів – через зону метрополітену по переходу шириною 6 метрів.

На наземній частині площі (даху торговельного центру) планується облаштувати зону відпочинку, на якій, згідно з представленим проектом, працюватиме фонтан, стоятиме три кущі, МакДональдс і церква, а весь інший простір буде заасфальтований і неприємний для перебування.

Verh Posht proekt

Офіційні документи щодо реконструкції Поштової площі: 

Інформаційна довідка Мінрегіонбуду по реконструкції розв’язки

Паспорт бюджетних видатків на реконструкцію розв’язки на Поштовій площі, згідно з яким загальна кошторисна вартість реконструкції складає 443 млн. 312 тис. грн, а середня вартість 1 (одного) метру реконструйованої розв’язки – 227,3 тис. грн 

Оголошення КМДА про оголошення конкурсу по залученню інвестора щодо будівництва багатофункціонального об’єкта (торговельного центру) та комплексного благоустрою скверу на Поштовій площі у складі проекту «Реконструкції транспортної розв’язки на Поштовій площі у Подільському районі»

Оголошення КМДА про затвердження переможця конкурсу на спорудження тц і благоустрою скверу на Поштовій площі. Переможцем стала таємнича компанія ТОВ “ХЕНСФОРД-УКРАЇНА”, як, як з’ясували журналісти, заснована 5 лютого 2013 року, тобто за півтора місяці до її обрання інвестором забудови площі в історичному центрі міста.

Оприлюднений в інтернеті проект реконструкції наземної частини Поштової площі (даху торговельного центру)

Підтримати Поштову площу волонтерською роботою або пожертвою

1 thoughts on “Офіційний проект Поштової

  1. Сповіщення: Тест-драйв естакади на Поштовій: небезпечно для пішоходів, zero tolerance для велосипедистів, сумнівна цінність для водіїв | Поштова площа

Залишити коментар